Nieuws

Laatste nieuws

 

11-10-2019: Gezocht: Engineer/constructeur

Knuwer bouwadvies heeft een baan met uitdaging. Wij zoeken mensen die van hun passie voor constructieve berekeningen hun werk willen maken. Bij Knuwer bouwadvies kun je op allerlei disciplines je talent laten zien en doorgroeien (volop studie mogelijkheden).

Klik hier voor meer informatie

 

13-08-2019: Per 28 augustus verhuizen we naar Heemskerk

Het nieuwe adres wordt: 

Rijksstraatweg 55
1969 LC Heemskerk

 

31-10-2018: Knüwer Bouwadvies heeft de eerste aardbevingsbestendige staalframebouwwoningen berekend

In de provincie Groningen in Loppersum zijn de eerste aardbevingsbestendige woningen gebouwd door de combinatie van een prefab staalframebouw casco op een schuimbetonnen plaatfundering. Bij de laatste beving zijn deze woningen in Loppersum als enige van de drie aardbevingsbestendig gebouwde projecten volledig schadevrij gebleven. Ons bureau heeft deze aardbevingsbestendige staalframebouwwoningen berekend volgens de nieuwste voorschriften (NPR9998).

Bij deze 42 woningen zijn de wanden op de begane grond dragend en schorend, de verdiepingvloer genereert schijfwerking en koppelt de wanden van de begane grond. De wanden op de verdieping dragen de topgevelelementen. De woning is opgebouwd uit schijven, die op een efficiënte manier onderling gekoppeld zijn waardoor er een stabiele constructie tot stand is gebracht. Het gewicht van de totale constructie is erg laag. Alle verbindingen zijn geschroefd en de schroeven zijn op afschuiving belast. Met onze deskundigheid en expertise hebben wij voor de technische berekeningen een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de realisatie van dit unieke project in Nederland. Niet voor niets behoorde dit project bij de beste drie genomineerden voor de Staalbouwprijs 2018.

loppersum-1a1d2488.pngloppersum-2-89478564.png

16-10-2018: Gezocht: Ambitieuze Constructeur m/v

In deze functie bent u verantwoordelijk voor het maken van sterkte- en buigingsberekeningen en begeleidend tekenwerk met Autocad.

Functie-eisen:
Technische opleiding bij voorkeur TU (civiel) of gelijkwaardig door opgebouwde werkervaring.
Minimaal 2 jaar ervaring in het maken van berekeningen.
Gedegen kennis van en ervaring met Autocad.

Wij geven een goede begeleiding bij het inwerken en daarna bieden wij binnen een klein team een zelfstandige baan in een moderne werkomgeving met uitzicht op deelname in het bedrijf.

Standplaats Haarlem. U bent bij voorkeur woonachtig in de Randstad.

De sollicitatieprocedure wordt begeleid door John Slingerland van Slingerland & Partners, adviseurs P&O te Zaandam, tel. 06 – 229 931 57.
Reacties graag aan jm@slingerlandenpartners.nl

 

24-03-2017: Ons bureau heeft de eerste aardbevingsbestendige staalframebouw
woningen gerealiseerd in Loppersum sinds het verschijnen van de NPR 9998.

Ja, ik wil advies bij mijn volgende bouwproject!